jeg kjøpte denne mursteinen da jeg var 13 år på en flyplass i london, den dagen vi skulle reise hjem. jeg leste den første boka. siden tok det meg fire år før jeg klarte å fortsette. det er mange nydelige historier, og halvparten av dem er ukjente for de som kun kjenner filmversjonene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Ja - eg byrja ikkje på Narnia-bøkene før eg var meir eller mindre vaksen, kva no dette måtte innebere, men eg merkte meg kor levande oppteken dotter mi var av dei og av BBC-versjonen. Så no som ein ny runde med filmar er i gang, les eg bøkene før eg ser filmane - saman med henne som tente Narnia-gnisten i meg. Så no er eg ferdig med "The Voyage of the 'Dawn Treader' som både bok og film. I påvente av "filmelskarar.no": Eg synest ikkje at filmen er så dårleg som enkelte kritikarar skal ha det til; dette er jo ein barnefilm, og eg synest det er interessant å sjå korleis moderne filmteknikk utnyttar dei moglegheitene som ligg i boka. Reint litterært ligg bøkene milevis etter "Lord of the Rings", men "The Votage of the 'Dawn Treader'" har ein bodskap det er verd å ta med seg: La ikkje frykt overmanne deg, og lengt ikkje etter å bli nokon annen enn den som du er!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg synes de er fantastiske, og jeg har kun sett/lest som voksen. Lewis var kompis med Tolkien, det visste du kanskje, og de tilhørte samme akademiske miljø.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Beathe SolbergVannflaskeKaramasov11GodemineHanne Kvernmo RyeLars MæhlumMads Leonard HolvikNorahIngvild SAstrid Terese Bjorland SkjeggerudConnieGrete AastorpBjørg RistvedtIngeborg GPiippokattaTine SundalAnne-Stine Ruud HusevågSolveig Sofie Øvrewall BerntzenHilde VrangsagenRune U. FurbergLeseberta_23Synnøve H HoelAnn ChristinHarald KHeidi Nicoline ErtnæsAnneWangTor-Arne JensenRufsetufsaKirsten LundTatiana WesserlingAlice NordliTone Maria JonassenKnut HauglandTherese HolmSigrid Blytt TøsdalINA TORNESTove Obrestad WøienHeidiMathiasSiv Årdal