Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jeg fullførte nettopp denne trilogien om David, og akkurat som deg, sitter jeg igjen med noen ubesvarte spørsmål, noen løse tråder. Jeg føler meg rett og slett ikke helt ferdig med boken(bøkene), (og kanskje er dette noe av hensikten til forfatteren også, for Tiller har virkelig satt tankene i sving hos meg og disse bøkene er per dags dato noe av det beste jeg har lest med tanke på mellommenneskelige relasjoner og psykologisk innsikt...). Samspillet og relasjonene mellom de ulike karakterene, de realistiske og gjenkjennelige skildringene av situasjoner, følelser og tanker er svært imponerende og interessant lesing. Og ikke minst den dype, psykologiske innsikten i karakterenes liv og tanker som ofte er så destruktiv og analyserende at det nesten gjør vondt å lese. Tanken om at andre vil deg vondt, at hvert ord, hver handling, blir sagt og gjort med en negativ baktanke, er en tankegang en finner igjen hos alle karakterene(brevskriverne) i boken. Og slik er kanskje vi mennesker også? Vi prøver alltid å finne feil ved andre, må ha en begrunnelse for hvorfor andre sier slik eller gjør slik.

Gjennom å ta del i de ulike karakterenes liv, få innsikt i hvordan de oppfatter seg selv, personene de omgås, og ikke minst David, har alle de tre bøkene "Innsirkling" 1, 2 og 3, fått meg til å revurdere hvordan jeg oppfatter meg selv og hvordan andre oppfatter meg, hvordan vi behandler hverandre, både på godt og vondt. Denne trilogien er rett og slett et mesterstykke. Jeg synes det er vanskelig, og kanskje feil, å vurdere de tre bøkene hver for seg, da de alle har en sterk sammenheng og tilknytning til hverandre. Oppbyggingen og skrivestilen er også gjennomgående den samme i alle de tre bøkene. Det var først når jeg begynte på, og nå har avsluttet den siste boken i trilogien, at jeg for alvor forstår hvorfor disse har fått så mye positiv oppmerksomhet og omtale. For meg vil Innsirkling 1, 2 og 3 stå høyt opp over ting jeg har lest, og jeg synes de gjør Tiller fortjent en plass som en av våre store, norske forfattere. Les!!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Beathe SolbergVannflaskeKaramasov11GodemineHanne Kvernmo RyeLars MæhlumMads Leonard HolvikNorahIngvild SAstrid Terese Bjorland SkjeggerudConnieGrete AastorpBjørg RistvedtIngeborg GPiippokattaTine SundalAnne-Stine Ruud HusevågSolveig Sofie Øvrewall BerntzenHilde VrangsagenRune U. FurbergLeseberta_23Synnøve H HoelAnn ChristinHarald KHeidi Nicoline ErtnæsAnneWangTor-Arne JensenRufsetufsaKirsten LundTatiana WesserlingAlice NordliTone Maria JonassenKnut HauglandTherese HolmSigrid Blytt TøsdalINA TORNESTove Obrestad WøienHeidiMathiasSiv Årdal