Dette er ei av mine favorittbøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Det skjønner jeg godt! Jeg synes også det er ei veldig god bok. Historien er vond, men den er fortalt i et så poetisk språk at det blir vakkert. (Jeg kvier meg egentlig for å bruke et sånt ord, men greier ikke å finne noe mer dekkende i dette tilfellet.) Bakeren José Antonio Maria Vaz forteller gategutten Nelios historie. Hvordan han unngikk å bli barnesoldat og siden ble leder for en gruppe av gategutter i en østafrikansk by. I ni netter forteller Nelio sin historie før han dør, og José tar deretter på seg oppgaven å bringe Nelios historie videre.

Utdrag fra vaskeseddelen: Comédia infantil leder oss gjennom kjærligheten, barbariets og lovløshetens vekslende landskap. Det er en roman om krig, fattigdom og avmakt. Men også om tro, drømmer og nestekjærlighet.

Boka ble i 1995 nominert til Nordisk Råds litteraturpris.

Og for ordens skyld, til dere som ikke har lest den: Dette er ingen kriminalroman.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

LabbelineEgil StangelandTove AlmaPiippokattaHarald KTanteMamieRandiTone Maria JonassensiljehusmorKirsten LundAnniken RøilReidun Anette AugustinTerje MathisenLilleviJulie StensethAnn ChristinPirelliBenedicteritaolineVannflaskeTove Obrestad WøienAnne LiseAvaThereseEllen Berg InstefjordFyodor YovavichEli HagelundLars MæhlumThomas Heie H.Stig THeidi LAmanda ABjørg RistvedtHelge-Mikal HartvedtReadninggirl30Akima MontgomeryIreneleserHeidiTore OlsenAstrid Terese Bjorland Skjeggerud