Viser 1 til 1 av 1 omtaler

En roman utenfor allfarvei. Den strekker seg fra religions- og kulturhistorie til et dybdeborende psykologisk portrett av Jakob, Josefs far. Han presenteres som et komplekst følelsesmenneske som kommer seg gjennom de store prøvelsene i livet fordi han føler seg velsignet. Det gir ham en selvsikkerhet som berger ham gjennom kriser, men innebærer også et snev av sluhet og selvtilfredshet som mot slutten gir seg parodiske og sårende utslag.

Thomas Mann er en dyktig gjenforteller av de gamle historiene om Jakob og Esau, og ikke minst om forholdet til den materialistiske morbroren, Laban, som han må tjene i mange år før han får gifte seg med Rakel - og med Lea viser det seg.

En styrke ved boka er at den moderne verden er skrellet vekk. Vi kommer tett inn på kjernen av klassiske mellommenneskelige relasjoner knyttet til familie, religion og stamme. Oversetteren har gjort en god jobb i å veksle mellom forskjellige skrivestiler og uttrykksformer.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Lisbeth Marie UvaagReadninggirl30Kirsten LundLinnAEKikkan HaugenritaolineHanne Kvernmo RyeBjørg Marit TinholtBeathe SolbergHeidi HoltanJulie StensethPi_MesonStig TKaren RamsvikEli HagelundReidun Anette AugustinChristofer GabrielsenalpakkaGrete AmundsenFinn Arthur JohansenIngunn STine SundalEinonieAkima MontgomeryTrude JensenLabbelineEgil StangelandTove AlmaPiippokattaHarald KTanteMamieRandiTone Maria JonassensiljehusmorAnniken RøilTerje MathisenLilleviAnn ChristinPirelliBenedicte